lördag 16 mars 2013

Hästkunskapsveckan

På måndag startar Hästkunskapsveckan och då händer det en hel del på ORK. Veckan inleds med att US har en Pysselstund och därefter blir det föreläsning om Hästens Beteende. På tisdag fortsätter US med Frågequiz och så blir det hoppclinic med Katarina Torstensson. Katta kommer att rida en häst själv först och därefter kommer ORK´s duktiga Ungdomsledare rida lektionshästar.
På onsdagen har US Ridteori och på torsdagen Ridlekis/nybörjarteori. På torsdagkvällen kan vi också lyssna till den trefaldige SM-vinnaren Eva Ottosson när hon berättar om körsporten. Eva kommer även att visa tömkörning.
Veckan avslutas med att man på lördagen kan lyssna på veterinär Lilian Lange och få veta mer om hur man märker att hästen är sjuk och hur man kan förebygga.
Jag har hoppträningar (med ordinarie grupper) på onsdag-kvällen och på torsdagen är det 10 st från ORK som kommer att gå utbildning för att kunna hålla Grönt Kort kurs.
På måndag ska vi prova sadlar på lelktionshästarna. Jag har varit nere på Annas Hästshop och hämtat 9 sadlar. På onsdag åker Tomas och jag till Tranås på ridlärar-fortbildning. Någon gång under veckan ska Nettan och jag försöka att hínna med att åka och provköra en traktor och på tisdag ska personalen diskutera allt som vi inte har hunnit med att diskutera tidigare men borde, bla nya satsningar/ansökningar inom Idrottslyftet.
Känns som att kommande vecka inte kommer att vara sysslolös den heller! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar