fredag 20 december 2013

Ryttarträff

En resa till VM!

Vi hade under kvällens ryttarmöte besök av Eva Ottosson, kusk för Oskarshamns Ridklubb, som under augusti 2013 åkte för att delta i VM i körning i Slovakien.
Eva, hennes team och deras tre hästar hade en resa på 160 mil framför sig när de startade i Oskarshamn. Det innebar två stopp för att sova på vägen, ställen som Eva själv hade fått kolla upp stallplats och sovplats genom sina kontakter.

En lastbil fullpackad med hästar, människor och foder. Tre stycken hästar som åt 12 kilo hö var per dag under nio dagar som de var iväg – det är en hel del hö!
Med på resan var även lagledare, tränare samt veterinär. Veterinären som var med kollade hästarna två gånger per dag så att allt var bra.
Antalet starter vad 72 stycken ekipage och alla hade tre st hästar med sig var. När alla hästar skulle veterinärbesiktigas så var två stycken utav de svenska hästarna halta, dock inte Evas!
Tävlingen var upplagd att man startar i dressyren under torsdag och fredag, sen kör man matarton under lördagen och startar i konkörningen under söndagen. Om man får dåliga resultat under dressyren kan man i alla fall glädjas åt att man får en tidig starttid i maratonet vilket innebär fräscha hinder.
Eva nådde tyvärr inte sina mål under VM men hon var där för att lära sig! Man måste tänka att man var där och gjorde sitt bästa med sina förutsättningar. Sen får man se tillbaka på det som varit bra när man får motgångar och Eva har ju faktiskt blivit svensk mästare FYRA år i rad, vilket vi på Oskarshamns Ridklubb är väldigt stolta över! 


 /Viktoria Hilmersson, tävlingssektionen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar